top of page

Wij zijn een lotgenotenvereniging die sinds 1978 vrouwen en mannen mét en na borstkanker bij elkaar brengt. In de Naboram vzw zijn we met een 10-tal enthousiaste 'lotgenoten' op vrijwillige basis werkzaam.

Onze missie bestaat erin (ex-)borstkankerpatiënten te ondersteunen in de verwerking van hun ziek-zijn en patiënt-zijn. We doen dit door het aanbieden van lotgenotencontact, informatie en praktische tips. Dit lotgenotencontact kan zowel individueel (face-to-face, telefonisch, via mail) als in groep (tijdens contact- en themanamiddagen).  Ook komen wij op voor de belangen van borstkankerpatiënten met de bedoeling hun levenskwaliteit te verbeteren.

Elke lotgenote kan bij ons terecht voor een open gesprek van vrouw tot vrouw. Door het bieden van een luisterend oor geven wij elke lotgenote sociale en emotionele steun. 

We geven, op vraag van de lotgenote, praktisch advies over het omgaan met het ziek-zijn en de gevolgen daarvan. Elke vrouw daarbij in haar eigenheid respecteren, is cruciaal. Wij bezoeken lotgenoten in ziekenhuizen in groot Antwerpen. We begeleiden lotgenoten door het organiseren van infosessies, cursussen en praatnamiddagen onder lotgenoten.
Indien dit specifiek vermeld wordt, zijn ook partners welkom !
Verder geven we ook voordrachten voor studenten. 

bottom of page