top of page

Infoavond : Lymfoedeem : nieuwste technieken
09 juni

De oorzaak van lymfoedeem is altijd een opstapeling van lymfevloeistof in het weefsel. Waarom het hiertoe komt, dat de lymfe niet meer kan afvloeien of dat er teveel van in het weefsel doordringt en de transportcapaciteit van de lymfevaten over stimuleert, heeft verschillende redenen.

Vaak is lymfoedeem een gevolg van de behandeling van kanker. Lymfklieren worden verwijderd of beschadigd  door operatie en/of bestraling. 
Ze kunnen dan hun werk niet meer goed doen. 

Onder het motto ‘Doe 1 ding maar doe het zeer goed’ heeft dokter Giacalone zich sinds 2009 volledig toegelegd op de lymfeproblematiek.

Hij voerde met zijn team reeds meer dan 2 600 succesvolle supra-microchirurgische ingrepen uit en heeft reeds verschillende primeurs gerealiseerd.

Zo werd in 2016 borstlymfoedeem voor het eerst in Europa succesvol behandeld met supra-microchirurgie.​

In 2018, kon dokter Giacalone in samenwerking met een internationaal team een innovatieve methode ontwikkelen voor de visualisatie van de lymfevaten, ook de allerkleinsten. De ultra hoge-frequentie echografie werd door hem voor het eerst toegepast in België. Dit onderzoek leverde nooit geziene 'haarscherpe' beelden op van lymfevaten in actie!

Partners zijn op deze avond ook welkom !

Wij houden ons strikt aan de geldende Covid-voorschriften !

handen ontsmetten bij binnenkomst, zitten op de aangegeven plaatsen, mondkapje pas afzetten wanneer je zit en opzetten wanneer je je zitplaats verlaat, en voldoende afstand bewaren.
Wij zorgen voor bediening aan tafel, als jij zorgt voor een goed humeur!

Infoavond Lymfoedeem
kom je ook ?


  03/234.35.66

Giacalone.jpg

Donderdag 9 juni 2022

19u00 - 

Gratis voor Naboram-leden

Niet-leden: 5 euro 

U bent al lid voor een jaarlijkse bijdrage van 12 euro

bottom of page